Dana Săvuică, descoperire neașteptată în urma unui test genetic: „Predispoziție spre cancer la sân”. Ce măsuri a luat vedeta

02 06. 2024, 11:00

Dana Săvuică a dezvăluit că în urma unui test genetic a descoperit că este predispusă la cancerul de sân și a luat imediat măsuri. Dana Săvuică a vorbit în emisiunea ei de la Ego.ro despre importanța controalelor medicale cu scop de prevenție pentru că o boală poate fi mai ușor tratată dacă este descoperită la timp.

Dana Săvuică și invitata sa, Luciana Indre, discută în ediția din această seară a emisiunii EGO Life despre sănătate și despre cât de important este să mergem să facem controalele de rutină, dar și să ne ascultăm organismul și, atunci când ne dă anumite semnale, să nu le ignorăm.

Dana Săvuică a descoperit că este predispusă la cancerul la sân

Dana Săvuică povestește că a aflat un lucru important în urma unui test genetic și a devenit conștientă că trebuie să fie foarte atentă pe viitor.

‘Și eu am făcut un test asemănător (n.r. genetic). Culmea, eu în familia mea nu am probleme de acest gen, dar și mie mi-au ieșit niște parametri cu predispoziție spre cancer la sân.

Țin minte că am fost, culmea că eu nu am avut probleme, dar numai faptul că scria acolo, negru pe alb, că e o predispoziție, mai ales după vârsta de 40 de ani.

De atunci am conștientizat eu că trebuie să mă controlez, că trebuie să fac aceste ecografii mamare, mamografii, dar până atunci, cred că era inconștiența tinereții. Noi, la 20 de ani ne simțim puternici, ne simțim invincibili, simțim că toată lumea ne aparține’, povestește Dana Săvuică.

La rândul său, Luciana Indre (Prima TV), invitata Danei Săvuică, a povestit cum a descoperit că are cancer și cum a reușit să se vindece.

Se întâmpla în urmă cu doi ani și, deși făcuse un control de rutină în urmă cu doar câteva săptămâni și totul fusese în regulă, a aflat că are cancer în stadiul al treilea.

‘Eu fusesem în luna iunie la controlul anual, nu era absolut nimic, nici măcar un ganglion inflamat. În luna august, în timp ce făceam un duș, la palpare am simțit un nodul și instant am pus mâna pe telefon. Am vrut un control de specialitate, în ziua respectivă l-am și făcut. Mi-a spus că nu am nimic, cel mai probabil un dezechilibru hormonal, să merg liniștită acasă.’, a povestit Luciana Indre, în emisiunea EGO Life.

‘Voiam neapărat să ajung la cea care m-a depistat, la Angelica Chiorean. Îmi doream demult să ajung să fac o emisiune cu ea, cu scop de informare. Și uite că am ajuns în calitate de pacient, asta la trei săptămâni după ce mi s-a spus să merg liniștită acasă.

Când a văzut ecografia, se uita la mine, se uita la diagnosticul pus de medicul dinainte și era de-a dreptul șocată. Mi-a zis: trebuie să te gândești la un medic oncolog. A fost momentul în care mi s-a schimbat toată viața.’, a mai povestit prezentatoarea de la Prima TV.